Условия за ползване

Общи условия на ДИКОЗО ЕООД за покупко-продажба през www.dikozo.com
Настоящите общи условия уреждат реда, начина и условията за покупко-продажби през електронния магазин www.dikozo.com, собственост на “Дикозо” ЕООД. Тези общи условия представляват договор за покупко-продажба между „Дикозо” ЕООД и Клиента. Клиентът може да извършва заявки за закупуване на стоки само след изразяване на съгласие с настоящите общи условия, с което се счита за запознат с клаузите на общите условия и се задължава да ги спазва.

Всички снимки на продуктите са илюстративни. Възможно е разминаване между снимката и реалния артикул, без това да променя основните му параметри.

1. Общи положения

„Дикозо” ЕООД е дружество, регистрирано в Търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК: 115575381, ИН по ЗДДС: BG115575381, със седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. “Цар Асен” №9, предоставящо стоки и услуги онлайн посредством www.dikozo.com

2. Покупко-продажба през www.dikozo.com

Публикуването на основните характеристики на стоката и на продажната й цена в www.dikozo.com по съществото си представлява публична покана по смисъла на чл. 290, ал. 1 от Търговския закон да се направи заявка за покупка в съответствие с тях. Фирма Дикозо не гарантира наличността на поръчаните артикули. При невъзможност за изпълнение на поръчката поради причина, че не разполага със заявената за закупуване стока в наличност, www.dikozo.com уведомява Клиента – посредством обаждане на посочения в регистрационния формуляр телефонен номер – за изчерпването на стоката и за възможността да промени поръчката по свое желание. В случай, че е направено плащане и Клиентът не желае да промени поръчката си, заплатената сума за поръчания артикул ще му бъде възстановена в рамките на 15 (петнадесет) работни дни след получаване на обратна връзка от Клиента.

3. Подаване на поръчка за покупка

Поръчка за покупка се подава от Клиента, като последният извърши следните действия:
– Клиентът има възможност да избира продукти и да ги добавя във виртуална “КОЛИЧКА” с натискането на бутон “КУПИ”. При натискане на бутона “КОЛИЧКА”, той получава достъп до нея – таблица, в която може да провери и/или промени количеството на поръчаните артикули, както и да откаже частично или изцяло някои от тях. При натискане на бутон “ПОРЪЧКА”, Клиентът потвърждава желанието си за покупка на артикулите в количката;
– В случай, че Клиентът е регистриран (притежава клиентски профил), той въвежда потребителско име и парола и влиза в своя профил. От там Клиентът може да променя данните си, да проследява минали поръчки, да преглежда своите “ЛЮБИМИ” продукти. Всеки Клиент може да пазарува от www.dikozo.com и без да си е създал клиентски профил.
– Съгласие с Общите условия, чрез отбелязване в полето “Прочетох и се съгласявам с условията за ползване”, Клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ, с което декларира , че е запознат с настоящите Общи условия, приема ги и се задължава да ги спазва.

– Данните на Клиента, подадени при извършване на поръчка (име и електронна поща), могат да бъдат използвани за изпращане на поискани търговски съобщения с наличните промоции, както и продукти / услуги, предлагани от фирма Дикозо.

4. Приемане на поръчката

Заявката за покупка се приема от www.dikozo.com чрез изпращане на съобщение до е-mail адрес на Клиента, със следното съдържание: Номер на поръчката / Информация за заявената стока / Нейната продажна цена.
Заявката поражда действие между страните след проверка на наличността на заявената за покупка стока и след потвърждаване на валидността й на посочения от Клиента телефон за връзка или чрез изпращане на съобщение на е-mail адрес на Клиента.

5. Цени и начини на плащане

Всички цени на стоки и услуги в www.dikozo.com са в български левове и са въведени без включен ДДС. Цените са за единично количество и не включват разходите за доставка, освен ако не е изрично упоменато. Поръчаната стока може да бъде платена по един от следните начини:
В брой – на място в офис на фирма “Дикозо” или при доставката от куриер – чрез наложен платеж.

– С дебитна/кредитна карта – на място в нашия софийски офис или на куриера при доставка.
По банков път – по банкова сметка на „Дикозо” ЕООД. За нови клиенти и за определени стоки и услуги се изисква авансово плащане. В този случай Клиентът изявява съгласие за извършване на авансово плащане на стоките по смисъла на закона за защита на потребителите.

6. Гаранционно обслужване

Гаранционното обслужване на стоките предлагани в www.dikozo.com се осъществява за срока и съгласно условията посочени в гаранционната карта на съответната стока. Гаранционният срок може да бъде една, две или три години. “Дикозо” ЕООД предлага на своите Клиенти гаранционен и извънгаранционен сервиз. Гарантираме също така поддържането на склад на всички необходими консумативи за работа с маркиращи клещи и принтери.

Гаранцията на Маркиращите клещи отпада при намастиляване на тампона с канцеларско мастило. Удълженият срок на гаранцията на клещите BLITZ (+1 година) не важи при активирани едрови търговски отстъпки.

7. Доставка

Цената за доставка на заявената стока не е включена в цената на продуктите и се заплаща от Клиента. Фирма “Дикозо” доставя стоките на своите клиенти посредством куриерски фирми. Имаме сключени договори със СПИДИ и ЕКОНТ, като работим с техни офиси.

SpeedyEcont Express

 

  • Поръчки, направени до 15:00 часа в работен ден, биват обработени на същия ден (при складови наличности) и се доставят с куриер в рамките на следващия работен ден или по индивидуалните графици за по-малките населени места.
  • Поръчки, направени след 15:00 часа в работен ден или направени в неработен ден/официален празник, биват обработени на следващия работен ден.

Обърнете внимание! Някои продукти са с удължен срок на доставка поради съобразяване с индивидуалните изисквания и нужди на Клиента или поради удължен срок за доставка до офис на “Дикозо” ЕООД. Ако липсва информация за удължена доставка в описанието на конкретния продукт, а за неговата доставка се изисква повече от стандартното време за доставка, наш оператор ще уведомява Клиента за настъпилите промени.

Клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, ТЪРГОВЕЦЪТ се освобождава от риска, който се прехвърля върху Клиента. ТЪРГОВЕЦА не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриерската фирма. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани от Клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на ТЪРГОВЕЦА. В случаите когато от ТЪРГОВЕЦА са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверени данни от страна на Клиентът за адрес, лице за контакти, телефон при подаване на заявката – ТЪРГОВЕЦА не е обвързан с каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.
При предаване на стоката Клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. При отказ за получаване на стоката (извън случай, в който доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока*) отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ТЪРГОВЕЦА се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.
*Клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстващата на заявената от него в срок от 24 часа след получаването й. 

След получаване на стоката Клиентът има право да иска връщането й при наличието на съществен недостатък, който не е могъл да бъде установен при обикновен преглед на същата. В този случай, Клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на подадената от него заявка за покупка чрез отправяне на съответно писмено искане.
Клиент, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за покупка на стока през www.dikozo.com , като върне стоката в срок от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на получаването й. Последното не се прилага в следните случаи:
– За доставка на стоки, изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка;
– За доставка на стоки, които поради своето естество не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики;
– За стоки, повредени и/или променени от след момента на получаването им;
– За стоки, чиято оригинална опаковка е повредена или липсва;

В случай, че Клиентът се откаже от сключения договор в срока по предходното изречение, той следва да изпрати изявление за отказ от сключения договор до www.dikozo.com и да върне стоката с ненарушена цялост, напълно окомплектована заедно с всички съпътстващи я документи, включително инструкции за ползване, гаранционна карта и др. , без каквито и да било външни или вътрешни дефекти , в оригиналната и поставена от производителя опаковка, включително с поставените защитни елементи, защитни фолиа, маркировки и т.н., като разходите за доставка са за сметка на Клиента. Клиентът е длъжен да съхранява получената от него стока, да осигури запазването на нейното качество и безопасността й. “Дикозо” ЕООД е длъжен да възстанови на Клиента в пълен размер заплатените от него суми не по-късно 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която Клиентът е упражнил някое от правата си на отказ.
“Дикозо” ЕООД полага грижа информацията в www.dikozo.com да се поддържа винаги вярна и актуална. “Дикозо” ЕООД не носи отговорност за непредоставяне на достъп до www.dikozo.com както и за необработването или ненавременното обработване на заявките за покупка, при настъпване на обстоятелства извън неговия контрол – случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната Интернет мрежа.

8. Промени

Настоящите Общи условия са в сила от 01.11.2016 г. “Дикозо” ЕООД си запазва правото да променя по всяко време настоящите Общи условия, като своевременно публикува тези промени в сайта си www.dikozo.com , заедно със съобщение за промените. ТЪРГОВЕЦА се задължава да уведоми Потребителя за промените в Общите условия, като на видно място в Интернет страницата си публикува съобщение за измененията им и даде достатъчен срок да се запознае с тях. Клиентът може да заяви, че отхвърля промените, като изпрати изявление за отхвърлянето на промените на email: sofia@dikozo.com. С получаване на изричното изявление за отхвърляне се счита, че договорът за покупко-продажба се прекратява. Промените в Общите условия не засягат отношенията между Клиента и “Дикозо” ЕООД , възникнали във връзка с валидно подадена преди промените заявка за покупка на стока.
За неуредените от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

9. Терминология

Под “Потребител” се разбира всеки, който е заредил в Интернет страницата www.dikozo.com на своя компютър, телефон, таблет.
Под “Клиент” се разбира физическо или юридическо лице, което извършва покупка или създава клиентски профил в www.dikozo.com и се е съгласило с настоящите Общи условия. С подаване на поръчка/заявка, Клиентът – физическо лице декларира, че има навършени 18 (осемнадесет) години. www.dikozo.com си запазва правото да откаже поръчка при съмнения за навършени 18 години от Клиента.
Под “Клиентски профил” се разбира информация за Клиентa (име, фамилия /търговска фирма, адрес, пощенски код, телефон, е-mail адрес, ЕИК, ИН по ЗДДС, МОЛ и др.), предоставена от последния при попълването на регистрационен формуляр и съхранявана от www.dikozo.com за целите, посочени в настоящите общи условия.
Под “Стоки/Артикули” се разбират следните стоки/артикули: принтери, етикети, маркиращи клещи, маркиращи устройства, печат на етикети, трансферни ленти, текстилни ленти, консумативи, други стоки и услуги. Всеки от изброените артикули се описва с основните си характеристики, изображения и продажна цена. „Дикозо” ЕООД не носи отговорност в случай, че посочената от производителя информация за характеристиките на стоката е невярна или неточна.
Под “Продажна цена” се разбира цена за брой или за определено количество стока, без включено ДДС в български лева, без включени разходи за доставка на стоката, освен когато е изрично упоменато.
Под “Поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента/потребителя.
Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, ще бъдат разрешавани от компетентния съд, съобразно българското законодателство.