Важни съвети при избора ни на Етикетен принтер

Коментар на специалиста

С какво трябва да се съобразявате и какво трябва да имате предвид, за да направите правилен избор на етикетен баркод принтер.

  1. Термодиректен или термотрансферен да бъде? Ако етикетираните продукти ще са изложени дълго време на дневна светлина, особено на пряка слънчева светлина, не трябва да избирате термодиректен принтер.
  2. С какви Термотрансферни ленти да работи? Термотрансферен принтнер, който работи с ленти на шпули ф 25mm или малко по-евтин принтер, който работи с такива на шпули ф 12,5mm? Термотранферите ленти на шпули ф 12,5 mm са около 2,5 пъти по-скъпи от тези на шпули ф 25 mm. ТТЛ (термотрансферни ленти) на малка шпула се предлагат само на 3 ширини и на малък метраж. Ако са навити на по-голям метраж, има вероятност да се късат при работа, защото тези принтери нямат синхронизация на оборотите с линейната скорост.
  1. Термотрансферен принтер с резолюция 200 dpi или 300 dpi? Баркодовете, ориентирани по посока на движение на етикетите могат да се печатат добре и с двете резолюции, но ако печатате етикети със ситен шрифт на надписа, препоръчваме да изберете принтер с резолюция300 dpi.
  1. При избор на принтер е важно да се информирате за цените на термоглавите, които са консуматив. Производителят дава живот на термоглавата при термотрансферен печат – 50 km, но при правилна експлоатация животът на термоглавата може да се удължи многократно.
  1. Не на последно място е предлаганият гаранционен и извън гаранционен сервиз.